2015. augusztus 25., kedd

Holnap szilvásgombóc lesz a kisoviban, úgyhogy én is azt készítek ma.
Az egyik anyuka küldte a receptet :)


200 g főtt, pépesített édesburgonya • 45 g nyílgyökérliszt (nálam ez tápiókakeményítő lett) • 55 g zsírtalanított mandulaliszt vagy • 20 g útifűmaghéjliszt • 1/2 kk. szódabikarbóna • nagy csipet só Elkészítés: Az alapanyagokat összedolgozzuk és 15 percre a hűtőbe tesszük. Nyílgyökérliszttel szórt munkafelületen egyenlő darabokra vágjuk, majd félbe vágott szilvát és fahéjas eritritet rakjunk a tészta közepébe. Forrásban lévő vízbe tesszük a gombócokat, és lassú fokozaton (épp csak gyöngyözzön a víz) 4-5 percig főzzük. Szűrjük hideg vízbe, majd forgassuk diéta szerinti zsemlemorzsába.

Kész. Ránézésre OK, ízre nem tudom :) Darált szotyibélbe forgattam


Megérkezett a B12 spray, reggel teszt!

Az autónk tropa, mikor Ákost kishíján megölte az idióta, aki a Garancsi tónál az ő sávjában jött és félre kellett rántania a kormányt, egy kb. 70 cenyás árokban landolt, ki tudott jönni, de azóta valami kattogott, úgyhogy holnap szereli az egyik utcabeli csávóka. Remélem csak ennyi :S

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése